× Home Zakelijke website laten maken Bovenaan in Google SEO specialist API koppelingen Gratis website scan Neem contact op Social media LinkedIn
072 5620695 - Heiloo, regio Alkmaar

Adres validatie via je postcode

Eenvoudig een adres opzoeken door je postcode in te voeren

Postcode API voor je webwinkel

Lees verder

Postcode API

Je vult in een webshop je postcode en huisnummer in, en de webshop vult automatisch je adres in. Typisch voorbeeld van de Postcode API!

Het is tegenwoordig heel normaal; je plaatst een bestelling in een webwinkel, en bij het invullen van je postcode en huisnummer vult de webwinkel automatisch je adres aan. Pure magie? Nee, typisch voorbeeld van het inzetten van een Postcode API!

Via de API van het postcode register van Postcode.nl wordt de vraag gesteld; Welk adres hoort bij de volgende postcode en huisnummer combinatie? Het systeem reageert met een antwoord, en geeft je het adres retour.
Dit adres wordt vervolgens in de pagina van het bestelproces geplaatst, zodat deze bij de bestelling wordt opgeslagen. Eenvoudig, snel en krachtig!

Ja! Ik wil meer weten over de Postcode API

Neem contact met ons op. Vrijblijvend en snel antwoord.

Vraag online informatie

Hoe werkt de Postcode API?

Via een invoerveld van je formulier in je website of webwinkel voer je een postcode in en een huisnummer. Deze twee variabelen zijn de benodigde parameters voor het ophalen van een adres. Indien je een internationaal geörienteerde webshop hebt, wordt het land ook als input gevraagd.

Na invoeren wordt deze combinatie door een automatische procedure opgepakt, en via een request (vraag) aan de Postcode API aangeboden.
De Postcode API controleert of de vraag aan de specifieke eisen voldoet. Wanneer de vraag correct is, zoekt de API in haar database de juiste gegevens op en formuleert deze in een antwoord. Het antwoord kan in JSON of XML formaat zijn, afhankelijk van de aanbieder.

Naast de adresgegevens worden er bijvoorbeeld ook GPS coördinaten terug gegeven in het antwoord. Deze zou je direct weer aan de Google Maps API kunnen doorgeven voor het tonen van het adres op een kaart!

Postcode API Internationaal

De Postcode API is er ook voor internationaal geörienteerde webwinkels. Naast Nederland is de Postcode API beschikbaar voor België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Een adres is niet altijd terug te vinden via een postcode en huisnummer. Soms is er nog een toevoeging nodig. Ook deze parameters kunnen aan de API worden meegegeven.

Ja! Ik heb een vraag over API koppelingen

Neem contact met mij op per email of per telefoon.

* De door jou ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen. Je ontvangt geen nieuwsbrief of andere reclame uitingen.
Formulier niet verstuurd! Er ging iets mis...
Het formulier is door ons ontvangen! We nemen zsm. contact met je op.
Liever direct telefonisch contact opnemen?
Dat kan uiteraard ook!

We zijn ma - vr bereikbaar van 09:00 - 17.30 uur.

072 - 5620695